Info

In ’t Lab zijn we helemaal gek op het kaartspel Magic the Gathering! Je bent elke dag welkom om een potje te spelen, grote kans dat wij al bezig zijn.

In ’t lab houden we daarnaast meerder Magic toernooien. Utrecht heeft een groot aantal Magic spelers die elke week te vinden zijn in ’t Lab. Van nieuwe spelers tot spelers met jaren ervaring, er is een goede en gezellig mix zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Elke week kan je bij ons terecht voor terugkerende evenementen zoals Boosterdraft, Commander en Pioneer. Daarnaast zijn er om de tijd grotere toernooien te vinden zoals de Magic Dutch Open Qualifiers, en elke nieuwe set release vieren we met een pre-release weekend.

Bekijk onze kalender voor alle aankomende Magic toernooien in Utrecht!

DSC_0234-2

Wat is Magic the Gathering?

Magic is een kaartspel dat al tientallen jaren mee gaat. Spelers verzamelen kaarten om daarmee hun eigen deck te maken en tegen andere spelers te strijden. Er zijn verschillende soorten kaarten, van monsters tot spreuken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Magic staat er om bekend eindeloze mogelijkheden te bieden, waardoor je zelfs na jaren spelen nog steeds nieuwe situaties tegenkomt. Elke ~3 maanden verschijnt er een nieuwe set die weer nieuwe kaarten beschikbaar stelt en nieuwe strategieën mogelijk maakt. 

Maak je echter geen zorgen, er zijn veel producten beschikbaar om een goede start te maken in Magic the Gathering, en afhankelijk van het toernooi type is het niet nodig om alle oude en zeldzame kaarten te hebben. 

Elke week zijn er toernooien en spelavonden in ’t Lab. Een geschikt evenement voor nieuwe spelers is boosterdraft, en de pre-release toernooien die plaatsvinden als een nieuwe set uitkomt. Bij deze toernooien hoef je geen eigen kaarten te hebben, maar maak je een deck van de kaarten die je ter plekke krijgt. Doordat niemand een voorsprong heeft is dit een goede (en leuke!) manier voor nieuwe en vertrouwde spelers om de game te spelen. Bij pre-releases is het ook mogelijk om 2vs2 te spelen, waarbij je mag overleggen en elkaar kunt helpen. 

Wil je een keer beginnen met Magic? Bekijk dan onderstaande video voor de basisregels. Uiteraard helpen wij je in de winkel ook graag mocht je vragen hebben.